Κυριακή 19 Αυγούστου 2007

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Κυριακή 19 Αυγούστου 2007


Το ιστολόγιο αυτό ξεκινά σήμερα με ένα μεγάλο -και όμως αυτονόητο- όραμα!



Να ζήσω ως αξιοπρεπής και ευτυχισμένος πολίτης σε έναν τόπο που σχεδόν καθημερινά με πληγώνει, με την βοήθεια και άλλων ανθρώπων που συμμερίζονται αυτό το όραμα.



Σ' αυτό, λοιπόν, το ιστολόγιο αυτό θα ήθελα να επικεντρωθώ (επικεντρωθούμε) κυρίως στην ορθή λειτουργία του κράτους, της δημόσιας διοίκησης, των κρατικών εταιρειών και λοιπών κρατικοεξαρτούμενων λειτουργιών, με κύριο γνώμονα τον σεβασμό στον άνθρωπο! (όσο τουλάχιστον θα μπορούσαμε να πλησιάσουμε σε ένα τέτοιο μοντέλο στην καθημερινότητά μας).

Τους τελευταίους μήνες (χρόνια) μερικές πολύ κακές εμπειρίες σε συναλλαγές με το (στενότερο και ευρύτερο) κράτος με ταλαιπώρησαν, με αγανάκτησαν και πληγώσαν (έστω και στιγμιαία) την αξιοπρέπειά μου. Ταξιδεύοντας εδώ και χρόνια στην Ευρώπη, έχοντας φίλους και συνεργάτες σε αρκετές Δυτικοευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία, Ιταλία), έχω "δυστυχώς" επηρρεαστεί από διαφορετικά πρότυπα λειτουργίας του κράτους και η σύγκριση καθημερινά μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τα "τραύματα" και την "δυστυχία" του να ζείς και να δουλεύεις στην Ελλάδα.

Πιστεύω, όμως, ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στην Ελλάδα που μπορει να συμμερίζονται εν μέρει ή εν συνόλω τα προρρηθέντα. Ελπίζω σε μια καλύτερη Ελλάδα με περισσότερο ενεργούς πολίτες που θα απαιτούν μια καλύτερη ζωή, με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Χωρίς γκρίνια, με θετική σκέψη και καλοπροαίρετη δράση.
Χωρίς κομματικές σκοπιμότητες και επιρροές.
Αντικειμενικά με γνώμονα τον άνθρωπο και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Αναστασία Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: